Ryvejen62.dk © 2009                    

 

Projekter 2009

Planerne for 2009 er som altid store og forkromede - men om de holder?? Det skal tiden vise.

Vi skal have ordnet lidt forskelligt i år. Der er selvfølgelig det sædvanlige vedligehold. Det optager megen af vores tid. Men efterhånden som børnene bliver større, kan de være med til mere og mere. Så derfor bliver Tanja også en del af arbejdskraften igen.
Annika er nu så stor, så hun kan komme med udenfor og selv gå rundt. Og Annika er overbevist om, at hun hjælper rigtig meget til!
Lukas og Kristian derimod er rigtigt gode hjælpere. De tager fra og løfter eller kommer med ting, som behøves. Jo deres hjælp bliver mere og mere uundværlig!

Fliser»
Sommeren over har vi arbejdet medvedligehold på alt udendøres. Rikke Jusjong gav tilbud på og lavede vores nye udendøres fliser. Carporten, sti hen til hækken og fra hæk-hus ned til stalddøren, har fået fliser på. Et bed står nu på tværs gennem gården, for at give lidt adskildelse af gården. Resten af gården og den terrasse vi lavede i 2007 står stadig uberørt. Det er dog meningen at vi skal have fliser her også... Men det skal vi lige have sparet op til :-)
Og hvor har vi stor glæde af vores nye fliser! Ungerne kører rundt på deres køretøjer, Kristian lærte at cykle med støttehjul med det samme og Lukas har afprøvet den svære kunst med rullesko!
Vi voksne kommer tørskoet frem og tilbage og alle med højhælede sko, kan nu passere til hoveddøren uden stenskader på hælene.

Maling»
Vi selv - med rigtig meget hjælp fra John - har malet huset udvendigt. Det fremstår nu hvidt, med en flot kontrast til den nymalede sorte sokkel og det svensk-røde træværk på vidnuer og udhæng. Vi må male det sidste sokkel + bagsiden af stalden til næste år! Men hold da op det vi har nået, har også pyntet.
I samme periode fik vi rykket den gamle skorsten for enden af værkstedet rykket ned - genetableret tagryggen og herefter etableret en ny stålskorsten, der kommer op gennem taget i stedet.
En murer kom og pudsede det sidste udvendige mur op på stalden og halvmuren ved terrassen. Og John lavede de smukkeste inddækninger over vinduerne på stuehuset!

Efterår og vinter»
I efteråret og vinteren arbejder vi stadig. Vores soveværelse er ved at være færdigetableret - der kommer en maler, som også hjalp OldeAgnes, og afslutter for os, så vi kan blive færdige inden jul! Han tapeserer + maler både værelse og trappeopgang. Det bliver så godt at få færdigt :-)
Udenfor arbejder vi på at få nyt hegn etableret. Dyrefamilieforøgelsen med det lille føl gik fint, men vi måtte erkende, at der skulle et ordenligt hegn til at holde hestebabyen inde! Dette hjælper PITHEGN fra Hårby os med. Han går og gør et solidt og omhyggeligt arbejde, så nu skulle vi forhåbenligt have et godt hestehegn mange år frem i tiden!

 

Året 2009

  • 1. salen skal helt på plads, Annikas værelse skal etableres
  • Skorsten skal fjernes og ny af stål skal op gennem taget
  • Sidste murværk skal mures op - af murer
  • Hus og stald skal males udendøres

Legehus»

Skøn unge»